Jakie „Kulinarne wyzwania” czekają na szefów największych firm gastronomicznych?

Kilka tysięcy wymagających gości, największe imprezy, luksusowe hotele, miejsca, w których przewijają się tłumy głodnych ludzi. Poznajcie największe kuchnie, najsprawniejszych kucharzy i szefów, którzy dwoją się i troją, by wydać na czas ogromną liczbę dań. Odwiedźcie z nami lokale z całego świata i sprawdźcie, który z szefów kuchni najlepiej poradzi sobie ze stojącym przed nim ogromnym wyzwaniem, nie tylko kulinarnym, ale i logistycznym.

„Kulinarne wyzwania” – premiera w poniedziałek 2 lipca od godz. 19:00 na kanale Nat Geo People.

Wyobraźcie sobie kilkutysięczny tłum ludzi. A teraz pomyślcie, że wszyscy są głodni i jednocześnie wchodzą do jednej restauracji. W kuchni musi być naprawdę gorąco. Seria „Kulinarne wyzwania” zabierze nas na zaplecza pubów, restauracji, miejsc, gdzie zbierają się tłumy ludzi, których trzeba szybko i smacznie nakarmić.

Jakie „Kulinarne wyzwania” czekają na szefów największych firm gastronomicznych?

W pierwszym odcinku serii przeniesiemy się do największego pubu w Australii. Tutaj dwunastu kucharzy będzie uwijać się, by przyjąć kilka tysięcy gości. Na przygotowania do tej wielkiej uczty mają bardzo niewiele czasu. Zakupy i gotowanie – wszystko musi być zrobione w cztery dni.

W kolejnym odcinku zawitamy do Florencji. Jeśli myślicie, że znajdziemy się w małej klimatycznej knajpce – jesteście w błędzie. Będziemy na Men’s Fashion Week, razem z tłumem zaproszonych gości, którzy przyjadą nie tylko podziwiać najnowsze trendy mody, ale zechcą też dobrze zjeść.

A jak wygląda stołówka pracownicza największego hotelu w Singapurze? Jedno jest pewne – jest wypełniona po brzegi głodnymi pracownikami. Hotel jest ogromny, pracują tu tabuny ludzi, a to znaczy, że w miejscu, które zobaczycie, codziennie wydaje się tysiące posiłków.

Jakie „Kulinarne wyzwania” czekają na szefów największych firm gastronomicznych?

Czwarty odcinek przeniesie nas do wodnego parku rozrywki w Orlando. Rozbawieni i wygłodniali, mniejsi i więksi turyści szturmują tutejsze bary i restauracje w poszukiwaniu smacznych i przede wszystkim pożywnych posiłków. Dlatego właśnie, żeby ich nie zawieść, praca w tutejszych punktach gastronomicznych trwa całą dobę.

Na koniec wzbijemy się w przestworza. Kilkugodzinny lot to dużo czasu, by spróbować pokładowej kuchni. Czy zastanawialiście się kiedyś, kto przygotowuje serwowane w samolotach dania? A czy wiecie, że czasem na wymianę cateringu ekipa ma tylko godzinę? Zobaczcie, jak wygląda kuchenno-logistyczna presja czasu.

Jakie „Kulinarne wyzwania” czekają na szefów największych firm gastronomicznych?

 

http://fajnezakupy.pl/wp-content/uploads/2018/06/preview_Kulinarne_wyzwania_2.jpghttp://fajnezakupy.pl/wp-content/uploads/2018/06/preview_Kulinarne_wyzwania_2-150x150.jpgredaktor1RóżneKilka tysięcy wymagających gości, największe imprezy, luksusowe hotele, miejsca, w których przewijają się tłumy głodnych ludzi. Poznajcie największe kuchnie, najsprawniejszych kucharzy i szefów, którzy dwoją się i troją, by wydać na czas ogromną liczbę dań. Odwiedźcie z nami lokale z całego świata i sprawdźcie, który z szefów kuchni najlepiej...