Na ręcznie wykonywanych, trójnożnych grillach, nie tylko możemy upiec smakowite mięso, ryby czy warzywa. Dodatkowo ich wygląd będzie nie lada atrakcją dla najbliższych, których zaprosimy na spotkanie w ogrodzie, gdyż nie będziemy zmuszeni korzystać z tradycyjnego grilla.

W gronie najbliższych.

Któż z nas nie lubi biesiadować na świeżym powietrzu, w gronie rodziny lub przyjaciół? Spotkania przy grillu pozwalają nie tylko przyjemnie spędzić czas, ale również zintegrować najbliższych. Zwykle mięso, ryby czy warzywa pieczone są na typowych grillach, okrągłych lub prostokątnych, które mają 4 nogi i często również kółka.

Z myślą o osobach, które cenią nie tylko dobry smak potraw, ale również estetykę ich przygotowania, polscy rzemieślnicy wykonują grille na trójnogu. Powstają one ręcznie, przy zachowaniu dbałości o najmniejsze detale. Dlatego są przeciwieństwem masowo produkowanych, dostępnych w marketach produktów, co do solidności których można mieć spore zastrzeżenia.

Grill myśliwski.

W e-sklepie versanis.pl dostępne są wykonane z metalu, czarne grille myśliwskie, które składają się z 3 części:

1. Stelaża

Tworzą go 3 nogi, dzięki którym można rozstawić go niemal w każdym miejscu, nawet na nierównej powierzchni. Poza tym dzięki rozkładanym na trzy części nogom, grill jest łatwy w transporcie. Poziom rusztu reguluje się za pomocą łańcucha.

2. Chromowanego rusztu

Jednym z najczęściej stosowanych zabiegów galwanizacyjnych jest chromowanie, czyli pokrywanie powłoką z chromu. Proces ten prowadzi się przez 3 do 12 godzin, w temperaturze 900 do 1500 stopni Celsjusza. Chrom zapewnia nie tylko ochronę przed korozją, ale również przed ścieraniem. Poza tym, dzięki chromowaniu, ruszt można łatwo czyścić, co jest szczególnie istotne, gdyż ta część grilla ma bezpośredni kontakt z żywnością.

3. Paleniska

Palenisko z kolei, ma kontakt z ogniem, dlatego pomalowane jest farbą odporną na wysoką temperaturę. Absolutnie nie można kupować palenisk, które były malowane proszkowo. Podczas spalania farb proszkowych, uwalniają się produkty rozkładu termicznego, które są zagrożeniem dla zdrowia człowieka.

Dostępne są 3 wersje grilla myśliwskiego, którego średnica paleniska wynosi od 50 do 70 cm, średnica rusztu od 49 do 69 cm, wysokość trójnoga od 150 do 195 cm, natomiast waga od 16,7 do 26,1 kg.

Grill bez paleniska.

Jednak na versanis.pl, nabyć można również grill trójnożny LX, o szerokości i głębokości po 85 cm oraz wysokości 195 cm, który również składa się z chromowanego galwanicznie rusztu. Jednak jego odpowiednią wysokość, ustawiamy za pomocą, zamocowanego na stelażu, kołowrotka. Kolejną różnicą, w stosunku do grilla myśliwskiego, jest brak paleniska. Można dokupić je jako osobny produkt lub ustawiać grill bezpośrednio nad ogniskiem.

grill

Dzięki grillowi na trójnogu, grillowanie będzie cieszyło nie tylko podniebienia gości, ale również ich oczy.

http://fajnezakupy.pl/wp-content/uploads/2016/08/grill-trójnóg-3.jpghttp://fajnezakupy.pl/wp-content/uploads/2016/08/grill-trójnóg-3-150x150.jpgredaktor1DomNa ręcznie wykonywanych, trójnożnych grillach, nie tylko możemy upiec smakowite mięso, ryby czy warzywa. Dodatkowo ich wygląd będzie nie lada atrakcją dla najbliższych, których zaprosimy na spotkanie w ogrodzie, gdyż nie będziemy zmuszeni korzystać z tradycyjnego grilla. W gronie najbliższych. Któż z nas nie lubi biesiadować na świeżym powietrzu, w gronie...